Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Blåmusselvichyssoise

Publicerat måndag 1 januari 2007 kl 16.01

Gästkock Tommy Myllymäki

200 g skalad mjölig potatis
1 purjolök
1 kvist repad timjan
1 lagerblad
1 l musselbuljong
2 dl grädde
smör
salt
ev. Löjrom till servering

Skär purjolök i strimlor, fräs sakta i smör ca 5 minuter. Skär under tiden potatisen i tunna skivor. Tillsätt sedan potatisen samt timjan, lagerblad och buljong. Koka i ca 15 minuter eller tills potatisen är helt mjuk. Tillsätt grädde och koka upp. Mixa sedan alltsammans i en kannmixer till slät konsistens, sila ev. genom finmaskig sil. Smaka sedan av soppan med salt. Servera med löjrom eller plockade blåmusslor t.ex.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".