Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Lammstek med grön sparris a la taggiasche

Publicerat måndag 1 januari 2007 kl 16.02

Gästkock Tommy Myllymäki

4 port

Lammstek:
600 g lammstek
salt och peppar
1 kvist rosmarin
1 vitlöksklyfta
smör till stekning

Krydda köttet rikligt med salt och peppar. Bryn sedan i smör. Mot slutet av stekningen tillsätts rosmarin och vitlök. Stek sedan färdigt köttet i ugn 120 grader till en innertemperatur av 58 grader.

Grön sparris a la taggiasche:
12 gröna sparrisar
1 dl svarta små oliver av typen taggiasche el.nice
1 dl riven parmesan
2 dl kalvfond
olivolja
timjan
salt och svartpeppar

Ansa sparrisen eller skala om så behövs. Stek sedan sparrisen i olivolja på hög värme ca 2 minuter. Tillsätt oliver, timjan och parmesan, tillsätt därefter vitt vin och låt koka in. Tillsätt kalvfonden och dra av pannan från värmen. Smaka av såsen med salt och peppar. Servera som egen rätt eller som tillbehör till lammstek.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".