Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Oxkind bourguignonne

Publicerat måndag 1 januari 2007 kl 16.05

Gästkock Tommy Myllymäki

600g oxkind
1flaska rött vin
1 gul lök
1 morot
1kvist timjan
50g rökt svål
1 lagerblad
vatten
200g champinjoner halverade
100g steklök skalade och kokta
100g rökt sidfläsk utan svål i små tärningar

Bryn oxkinden hastigt i stekpanna, lägg därefter ner i lergryta. Fyll på med vin, lök, morot, timjan och lagerblad. Fyll på med vatten så att det täcker köttet. Baka sedan i ugn 100 grader ca 8 timmar. Tag ut köttet ur ugnen och sila av spadet ner i en kastrull. Koka upp spadet och smaka av med salt och peppar. Stek ihop svamp lök och sidfläsk till en ragu. Skär köttet i 4 bitar och servera med sås och garnityr.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".