Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner i Kronåsens industriområde med kraftig rökutveckling som följd.
(Publicerat idag kl 15.48)
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Stekta pilgrimsmusslor med citron, korngryn, koriander och grönärtssås

Publicerat måndag 1 januari 2007 kl 16.07

Gästkockar Pernilla Gillberg, Ulrika ”Ullis” Högberg och Therese Gillberg

12 pilgrimsmusslor
1 citron
2 dl kokta, tvättade hela korngryn
3-4 kvistar färsk koriander
300 g frysta gröna ärtor
1 schalottenlök
3-4 dl hönsbuljong
1 dl grädde
salt och peppar

Finhacka löken och sautera lätt. Häll på ärtorna och hönsbuljongen. Låt koka upp och tillsätt grädden. Låt koka 1-2 minuter och mixa slät i mixer. Sila och smaka av med salt, peppar och lite socker. Skala citronen med kniv och skär ut filéer av citronen. Skär ner i mindre bitar och blanda med korngryn, hackad koriander och smaka av med salt och peppar. Stek pilgrimsmusslorna ca 1 minut på varje sida. Servera med korngryn och grönärtssås

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".