Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Körsbärsfylld chokladbakelse med vaniljglass

Publicerat måndag 1 januari 2007 kl 16.20

Gästkockar Pernilla Gillberg, Ulrika ”Ullis” Högberg och Therese Gillberg

250 g socker
5 ägg   

Vispas till 80 grader i ett varmt vattenbad, sedan i ett kallt.

175 g smör
175 g mörk choklad, smältes
70 g vetemjöl

Blanda ner smör- och chokladblandningen i den kalla äggsmeten och tillsätt sedan vetemjöl. Smörj bakfasta portionsformar. Fyll till hälften och tryck sedan ner 3-4 inlagda körsbär i varje. Grädda på 175 grader i ca 7 - 8 minuter. Serveras med vaniljglass.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".