Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Mat på jobbet är veckans tema i Meny (v. 9)

Publicerat onsdag 25 februari 2009 kl 13.57
1 av 3
2 av 3
Lena Björck
3 av 3
Tobbe Lindgren och Ingrid Björklund

Vad, och under vilka förutsättningar vi äter, när vi jobbar varierar mycket från arbetsplats till arbetsplats. Maria Nyberg, doktorand vid sociologiska institutionen i Lund forskar kring arbetsliv och måltider. Maria är gäst i Meny. Matlådan har kommit tillbaka och alltfler tar med sig hemlagad  mat till jobbet. Under de närmaste veckorna kommer Meny att bjuda på olika matlådor - för dej som jobbar på kontor och för dej som har ett tyngre jobb.
Veckans kontorslåda, som tillagats av Per Gustavsson, innehåller bl a laxburgare. Malin Söderströms svarar för ”grovlådans” innehåll - lammfärsbiffar.
Per och Malin jobbar på Moderna Muséets restaurang i Stockholm.

 

Meny träffar också Lena Björck från Örebro framgångsrik och prisad företagare i London. Lena driver cateringföretaget ”Inn-Or-Out”.Inför Vasaloppet på söndag får vi en rapport från Everstberg, en klassisk kontroll på vägen mellan Sälen och Mora, där det serveras pasta och blåbärssoppa.



Rätt svar förra veckan : Arto Paasilinna   

Vinnare:
Kurt Westman, Nikkala
Maria Svedberger, Stockholm
Ann-Sofie Duvander, Stockholm
Siv Fahlström, Täby

Rätt svar vill vi ha senast onsdagen den 4 mars.        
Adressen är meny@sr.se Skriv tävling i ämnesrutan.


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".