Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Älggryta från Sörmland

Publicerat måndag 1 januari 2007 kl 10.41

Gästkockar Sofie Ljungqvist och Hanna Wiik-Hansen

4 port

700-800 g älgkött
1 morot
1 gul lök
lagerblad
peppar (svart, vit, krydd och rosé)
¼ chili
trattkantareller (torkade)
1–2 morötter

Stek köttet, moroten och löken tillsammans med kryddorna tills det fått lite färg. Tillsätt vatten och låt koka tills köttet har blivit mört och börjar falla isär, ca 1½ timme. Innan servering tillsätt de blötlagda trattkantarellerna och lite nykokta morötter.

ca 400 g potatis
1 dl mjölk
1 dl grädde
100 g smör

Koka och passera potatisen. Koka upp grädden och mjölken, slå den över potatisen och blanda. Tillsätt smöret och smaka av med salt och peppar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".