Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Mariefredslåda

Publicerat måndag 1 september 2008 kl 11.07

Gästkock Roger Karlsson
Kökschef Gripsholms Wärdshus

Gräddkokt potatis och lök, biffstek, prinskorvar, rökt sidfläsk och gräslök

4 port

800 g potatis gärna röd Asterix
1 medelstor gul lök
2 msk normalsaltat ekologiskt smör
1 dl ekologisk grädde
2 dl ekologisk mjölk
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
3 msk skuren gräslök
steksky, ev. lite strösocker

Skala potatisen och skär den i ca 2cm stora tärningar. Skala och grovhacka löken. Stek potatis och löken omsorgsfullt i lite smör, lägg över i en vidbottnad kastrull. Tillsätt grädde och mjölk, steksky. Låt småkoka färdigt på svag värme tills potatisen är mjuk. Var försiktig så att den ej går sönder. Smaka ev. av med lite socker. Stek en liten biffstek och ett par prinskorvar samt två skivor rökt sidfläsk. Arrangera och strö över gräslök i anslutning till serveringen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".