Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Äppelstekt Kanadagås med jordärtskockspuré och knäckig balsamico

Publicerat måndag 1 september 2008 kl 11.20

Gästkock Susanne Jonsson

4 port

2-4 Kanadagåsbröst
4 äpplen
½ citron, pressad
salt, vitpeppar
smör till stekning

Sätt ugnen på 150º. Finhacka ett äpple och gnid in i köttet tillsammans med citron, salt och peppar. Bryn i smör och efterstek i ugn till innertemperatur 63 grader. Låt vila 10 minuter innan servering. Skala och tärna resterande äpplen, bryn dem gyllene i smör.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".