Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Ruccolamos

Publicerat måndag 1 september 2008 kl 11.42

Gästkock Susanne Jonsson

4 port

1 kg mjölig potatis, i bitar
1-2 dl mjölk
1 klyfta vitlök
50 g smör, smält
2 dl ruccola, grovt hackad
salt, vitpeppar

Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Värm mjölken med vitlöken. Häll av vattnet från potatisen, stampa sönder bitarna med potatisstöt. Vispa ner mjölk, lite i taget till lagom konsistens, vitlök och smör. Tillsätt rucola. Smaka av med salt och peppar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".