Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Lantsallad med smörstekta kantareller och Västerbottensostkrutonger

Publicerat måndag 1 september 2008 kl 11.48

Gästkock Susanne Jonsson

En skön sensommarsallad, kanske till kräftskivan. Kantareller och Västerbottensost är en ljuvlig smakkombination. Om kantarellerna är svåra att hitta går de att byta ut mot annan färsk svamp. Salladsbesticken på bilden är formgivna av Tore Wretman.

4 port

5 dl bröd, rivet i bitar
1 msk rapsolja
2 dl Västerbottensost, riven
200 g kantareller
smör till stekning
1 liten gurka
2 tomater
2 avokador
1 liten rödlök
300 g blandad sallad
½ citron
flinsalt
svartpeppar

Sätt ugnen på 225 grader. Sprid ut brödet på en plåt, ringla över olja och strö på ost. Grädda 5-10 minuter tills krutongerna fått fin färg. Stek kantarellerna gyllenbruna i smör, salta och peppra. Låt svalna något. Skär gurka, tomater, avokador och lök i strimlor, blanda med sallad och pressa över citron. Blanda i kantarellerna. Smaka av med salt och peppar. Strö över krutongerna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".