Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Västerbottensostmuffins med kantareller

Publicerat måndag 1 september 2008 kl 11.50

Gästkock Susanne Jonsson

Perfekt för picknicklunch, frukost i trädgården, fika i skidbacken eller på skogspromenaden. Kantarellerna kan bytas ut mot annan färsk svamp.

6-8 st.

100 g kantareller, i bitar
smör till stekning
80 g rökt sidfläsk, strimlat
1 lök med blast, hackad
5 dl vetemjöl special
1 dl sesamfrön
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar, grovmalen
1 tsk senapspulver eller Dijonsenap
100 g Västerbottenost, tärnad
2 feferoni, hackade
2 ägg
2 dl filmjölk
¼ dl rapsolja

Sätt ugnen på 200 grader. Fräs kantareller i smör, tillsätt fläsk och lök. Låt svalna något. Blanda de torra ingredienserna med ost och feferoni, spar lite sesamfrön att toppa med. Vispa upp ägg, fil och olja. Rör ner mjölblandningen men arbeta inte degen mer än att allt blandas, rör ner svampblandningen. Fyll smeten i 6-8 stora muffinsformar, toppa med sesamfrön. Grädda 15 minuter tills färgen är gyllenbrun och provstickan är torr.
Tips: Gör minimuffins i små formar så går det snabbt att värma över elden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".