Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Västerbottensostkyckling med rostad mandel

Publicerat måndag 1 september 2008 kl 11.51

Gästkock Susanne Jonsson

Snabb och fräsch vardagsgryta. Använd säsongens grönsaker/rotsaker, blanda gärna med svamp, bönor och olika löksorter. Kycklinglårfilé går att byta ut mot kycklingfilé.

4 port

600 g kycklingfilé
smör till stekning
salt, vitpeppar
2 tsk Dijonsenap
2 dl crème fraiche
2 dl vatten
1 dl Västerbottensost, riven
4 dl portioner pasta
1 dl sötmandel
400 g blandade grönsaker,
t.ex. broccoli, morot, röd lök, champinjoner

Skär kycklingen i mindre bitar och stek dem gyllene i smör, salta och peppra. Tillsätt senap och crème fraiche, rör om och häll i vatten. Låt koka 10 minuter. Smaka av med ost, salt och peppar. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Rosta mandeln gyllene i en torr stekpanna. Skär grönsakerna i mindre bitar och woka hastigt i smör just före serveringen. Servera kycklinggrytan med pasta, grönsaker och rostad mandel. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".