Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Kräftor på kummin och dillfrö med fläderslungad gurka och krondillspistou

Publicerat fredag 1 augusti 2008 kl 16.05

Gästkockar Simon Lennblad och Ia Ahlsgård

Koka en kräftlag med vatten, mörkt öl, salt, socker och massor av krondillsblommor. Lägg i kräftorna och var noga med att de inte ”går över”. Tag ur lagen och kyl ner kräftor och lag för sig. Lägg i kräftorna igen och låt stå 1 dygn.
 
Fläderslungad gurka:
Gröna fläderbär saltas och låt stå några timmar. Koka en 123-lag på vit god vinäger socker och vatten. Slå över bären och lägg i en bit pepparrot. Tärna gurka och slunga den i smör. Smaka upp med salt, peppar, socker rör i några droppar vatten tills den blir simmig. Lägg i kaprisbär.
 
Krondillspistou:
Krondillblommor och spenat mortlas. Rör i parmesanost och droppa i olivolja. Smaka av med salt och peppar.
 
Kummin och dillfröknäcke:
 ½ l vatten
15 g jäst
2 dl grovt rågmjöl
ca 4-5dl vetemjöl
1msk salt
 
Blanda degen och kavla ut på mjölat bakbord, kavla i kummin och dillfrö, nagga och baka av i 180 grader tills gyllenbruna. Arrangera knäckebröd, kräftstjärtar, gurka och pistou på tallrik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".