Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Morotsesmes - Turkisk mezerätt

Publicerat söndag 1 juni 2008 kl 15.12

Gästkock Ian Murray

4 stora morötter
1 tsk kummin
1 msk olivolja
4 msk citronjuice
salt, nymalen svartpeppar

Till såsen:
8 msk tjock yoghurt
2 msk citronjuice
3 vitlöksklyftor, krossade med salt
2 msk hackad mynta och dill

Ångkoka de skalade och skivade morötterna tills de mjuknar. Blanda ingredienserna till såsen i en separat skål. I en annan skål: mosa (eller stavmixa) morötterna med en gaffel, tillsätt citron, olivolja och kummin. Smaksätt! Skeda upp blandningen på ett serveringsfat med en liten grop i mitten. Skeda i yoghurtblandningen i gropen och servera med gott bröd medan morotsblandningen fortfarande är ljummen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".