Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Selleribiff med getost

Publicerat söndag 1 juni 2008 kl 15.14

Gästkock Ian Murray

En utmärkt svensk mezarätt eller som vegetarisk huvudrätt med ris och en krispig grönsallad.


1 stor rotselleri
saltat vatten att koka i
ströbröd
salt, nymalen peppar
smör
god getost av chevretyp

Skala rotsellerin och skär i centimetertjocka skivor. Koka i saltat vatten tills de är mjuka. Torka och rulla i ströbröd som blandats med grovt salt och svartpeppar. Lägg i en långpanna med smör i ugnen, 200 grader. Lägg en skiva getost på varje selleriskiva och baka i ugn tills osten har smält och fått lite färg. Serveras med quinoa eller bulgur. Till en mezerätt

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".