Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Nektarin-chutney

Publicerat fredag 1 augusti 2003 kl 08.17
I Meny vecka 31 2003
4 nektariner 2 msk gula sultanrussin 1 gul sommarlök 1 röd chilipeppar 2-3 msk. rårörsocker 1 tsk. färsk riven ingefära 1 lagerblad 3 krossade enbär 1 bit kanelstång 1 stjärnanis (kan uteslutas) 3 msk. vittvinsvinäger Gör ett kors i nektarinerna och skålla dem i kokande vatten, tag upp dem o. spola kallt, dra av skinnet, kärna ur o. skär i grövre bitar. Skala sommarlöken och tärna den. Kärna ur chilipepparn och tärna fruktköttet fint. Smält sockret i en gryta och tillsätt löken samt alla kryddor och chilipepparn, spara nektarinerna. Häll på vinägern och låt det hela puttra i ca 10 min. tillsätt nectarinerna och russinen, låt småputtra i ca 10-15 min till, om det känns för löst låter du det puttra ännu längre. Smaka av en gång till, det ska vara söt-stark med en rund balans. Eventuellt kan det behövas en nypa salt. Häll upp i väl rengjord glasburk med skruvlock, förvara svalt. Chutneyn blir god även med persikor. Den passar bra till lammkött och fläskkött.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.