Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Nektarin-chutney

Publicerat fredag 1 augusti 2003 kl 08.17
I Meny vecka 31 2003
4 nektariner 2 msk gula sultanrussin 1 gul sommarlök 1 röd chilipeppar 2-3 msk. rårörsocker 1 tsk. färsk riven ingefära 1 lagerblad 3 krossade enbär 1 bit kanelstång 1 stjärnanis (kan uteslutas) 3 msk. vittvinsvinäger Gör ett kors i nektarinerna och skålla dem i kokande vatten, tag upp dem o. spola kallt, dra av skinnet, kärna ur o. skär i grövre bitar. Skala sommarlöken och tärna den. Kärna ur chilipepparn och tärna fruktköttet fint. Smält sockret i en gryta och tillsätt löken samt alla kryddor och chilipepparn, spara nektarinerna. Häll på vinägern och låt det hela puttra i ca 10 min. tillsätt nectarinerna och russinen, låt småputtra i ca 10-15 min till, om det känns för löst låter du det puttra ännu längre. Smaka av en gång till, det ska vara söt-stark med en rund balans. Eventuellt kan det behövas en nypa salt. Häll upp i väl rengjord glasburk med skruvlock, förvara svalt. Chutneyn blir god även med persikor. Den passar bra till lammkött och fläskkött.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".