Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Rödbetsketchup

Publicerat fredag 1 augusti 2003 kl 08.19
I Meny vecka 31 2003
1 stor kokt rödbeta eller 2 mindre 1 vitlöksklyfta 1 doft av malen kanel 1/2 msk färsk riven pepparrot 1 stänk chilipasta 1 tsk balsamilovinäger salt och nymalen svartpeppar 1 tsk honung 1/2 – 1 dl olivolja Koka rödbetorna med roten och lite av blasten kvar i saltat vatten, tillsätt vinägern och fänkålsfrö. Tärna den kokta rödbetan och lägg tärningarna i en skål med hög kant. Lägg ner riven vitlök, pepparrot, malen kanel, salt och peppar, chilipasta samt Balsamicovinäger och honung. Tag fram en mixerstav och mixa sönder allting och droppa samtidigt ner olivoljan. Mixa tills det blivit en ketchup, smaka av. Ev. behövs det mera salt eller honung, det ska vara en rund och fin smak. Servera ketchupen till grillad haloumiost eller till grillad fisk
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.