Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Crepes med apelsin- och likörsmör

Publicerat fredag 1 augusti 2003 kl 08.20
I Meny vecka 31 2003
Crepes 150 g vetemjöl 1 msk socker 1/2 tsk vaniljsocker 3 dl mjölk 3 msk grädde 3 ägg en nypa salt 2-3 msk smält smör Blanda vetemjölet med salt, socker, mjölk och grädde. Vispa ner äggen och sila smeten. Täck över med plast och ställ undan att svälla i ca 20 minuter. Tillsätt det smälta smöret straxt innan gräddningen. Grädda lövtunna crepes. Apelsinlikörsmör 100 g osaltat smör 85 g florsocker 1/2 dl apelsinlikör en nypa salt rivet skal från 1/2 apelsin Vispa smöret med florsockret riktigt luftigt. Värm likören och rör ner den i en tunn stråle. Vispa på högsta läge i ca 4 minuter. Lägg en liten klick av smöret på crepesen, vik in sidorna och ställ kallt. Vid serveringen: Tag fram de fyllda crepesen och strö lite florsocker över. Sätt in dem i ugnen med grillslingan på och värm de tills de blir lätt karamelliserade. Servera med jordgubbar, hallon eller en apelsinsallad. Har man en gasolbrännare, så kan man bränna av sockret, så de får en knäckig yta.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.