Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Krämig jordärtskockssoppa med chorizo, rödlök och dill

Publicerat lördag 1 mars 2008 kl 11.17

Gästkock i Meny Tom Sjöstedt

Jordärtkocksoppa:
400 g skalad jordärtskocka
1 gul lök, skivad
2 vitlöksklyftor, skalade
10 kvistar timjan
2 dl vitt vin 
3 dl kycklingbuljong
2 dl mjölk
3 dl grädde
1 msk citronsaft
smör

Chorizo:
8 chorizo
2 msk skivad dill
olivolja

Rödlök:
12 röda steklökar
2 msk rödvinsvinäger

Garnering:
12 dillvippor
Skär ner skocka, lök och vitlök. Fräs i smör med timjan. Slå på vitt vin, buljong, mjölk och grädde. Koka tills skockan är mjuk. Ta bort timjan och mixa soppan slät. Smaka av med citron och salt. Picka och stek korven knaprig i oljan. Skiva upp innan servering. Koka rödlöken i saltat vatten och vinäger. Skala och dela på längden. Lägg upp och garnera med dillvippor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".