Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Majskyckling med rostade rotfrukter och brynt salviasmör

Publicerat lördag 1 mars 2008 kl 11.23

Gästkock Tom Sjöstedt

Kyckling:
4 majskyckling
smör till stekning
salt och peppar

Rotfrukter:
200 g morot, tvättad
200 g palsternacka, tvättad
200 g skalad rotselleri
2 vitlökar
1 msk olivolja
4 kvistar rosmarin

Brynt salviasmör:
100 g smör
2 msk strimlad salvia

Garnering:
50 g getost
½ citron, saften
12 knippen körvel

Bryn kycklingen i stekpanna, salta och peppra. Baka i ugnen på 125 grader till en innertemperatur på 65 grader. Dela rotfrukterna i oregelbundna med lika stora bitar. Dela vitlöken på mitten. Blanda med olivolja, rosmarin och salt. Lägg upp på en plåt och baka i ugnen på 150 grader ca 45 minuter tills allt är mjukt. Bryn smöret och tillsätt salvian. Lägg upp på tallrik och garnera med lite getost, citronsaft och körvel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".