Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Rimmad oxbringa med rot- och baljväxter, riven pepparrot

Publicerat fredag 1 februari 2008 kl 16.20
1 av 2
2 av 2

Gästkock Örjan Klein

I Meny vecka 6 2008

4port

1-1½ kg rimmad benfri oxbringa
vatten
2 skalade morötter
1 gul lök
1 bit rensad purjolök
1 bit lagerblad
6 vitpepparkorn
4 msk nyriven pepparrot
grönsaker efter säsong
färsk timjan

Lägg det rimmade köttet i kokande vatten, låt koka upp skumma noga Lägg ner grönsakerna och kryddorna låt sjuda sakta ca 2½–3 timmar eller tills köttet känns färdigt, det skall lätt falla isär. Lägg det under press under natten i kylen eller på ett kallt ställe. Spara buljongen. Skär upp bringan i tjocka skivor och värm i buljongen. Koka säsongens grönsaker som färskkål, savoykål, sockerärter, morötter, palsternackor, purjolök, smålök i buljong och vatten. Servera grönsakerna och en god potatispuré, gjord på mandelpotatis eller king Edward till oxbringan samt nyriven pepparrot.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".