Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Skånsk kalops med rotfrukter och inlagda hela rödbetor

Publicerat fredag 1 februari 2008 kl 16.22

Gästkock Örjan Klein

I Meny vecka 6 2008

4 port

1 kg benfritt nötkött
2 msk smör
10 kryddpepparkorn
salt
2 lagerblad
vattenbuljong
2 morötter
1 purjolök eller gul lök
2 palsternackor

Skär köttet i 4 cm tjocka bitar. Bryn köttet i en het stekpanna med smör, så att alla bitarna får en väl brun färg. Tillsätt salt och kryddor, vispa ur pannan med vatten häll skyn i grytan. Koka under lock med svag värme, tills köttet är mört, 1-1½ timme. Späd med lite vatten eller buljong om det behövs. Skala och skiva grönsakerna och lägg dem i grytan. Låt koka med ca 10 minuter. Smaka av med en sked och red av kalopsen med maizena eller vatten och mjöl. Servera kalopsen med skalpotatis och goda rödbetor. Koka kalopsen gärna dagen innan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".