Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Lapplänningen

Publicerat onsdag 11 mars 2009 kl 15.56

Iskall cocktail som skimrar i rött, blått och en aning bourgognebrunt, oavsett styrka. En elegant, stilren och lyxig cocktail passar lapplänningen, som är rik på både malm och utrymme.

3 cl Vargtass, köpt eller hemgjord
(Tranbärsjuice om du önskar en alkoholfri drink)
3 cl hjortronlikör eller hjortronsylt
3 cl lingondricka
citronskal
is

Ställ ett cocktailglas i frysen i en halvtimme. Fyll en skål med is. Häll i likör, sprit och lingondricka. Rör häftigt i 30 sekunder. Sila ner drinken i det frostade glaset. Skär en centimeterstor tunn slant av citronens gula skal, det vita ska inte vara med. Pressa det över drinken och lägg det i glaset.


Vargtass
1½ dl vodka
1½ dl torr tranbärsjuice 

Blanda vodka och tranbärsjuice. Häll upp på en flaska med kork. Låt mogna i ett mörkt utrymme under minst en månad, ju längre desto bättre.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".