Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Ölänningen

Publicerat onsdag 11 mars 2009 kl 15.59

1 msk koncentrerad jordgubbsaft
3 cl ljus rom
½ pressad lime
10 cl russchian water
1-2 basilikablad
3 jordgubbar

Pärlande jordgubbsbål som smakar bättre ju längre det står. Multiplicera receptet med antal gäster och servera i en stor bålskål. Glöm inte att det ska vara mycket is. Smakar lika bra med som utan rom. Kyl alla ingredien-ser väl. Pressa limen. Dela jordgubbarna. Blanda och rör försiktigt. Toppa
med läsken. Servera med massor av is.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".