Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Gulaschsoppa på köttfärs

Publicerat torsdag 12 mars 2009 kl 10.49

I Meny vecka 11 2009

2 gula lökar, hackade
4 msk smör
1 msk vetemjöl
250 g köttfärs, blandfärs
4 potatisar, fint tärnade
5 msk tomatpuré
1 l vatten
2 köttbuljongtärningar
3 tsk starkt paprikapulver
1 krm kajennpeppar
3 rivna vitlöksklyftor
1 tsk kummin
salt
svartpeppar, gärna nymalen
hackad persilja

3 dl Mezeyoghurt+ 2 rivna vitlöksklyftor  

Fräs löken och vitlök med smör i en gryta, tillsätt köttfärsen och bryn det hela lite lätt, strö i vetemjölet och fräs lite till. Tillsätt potatis, tomatpuré, vatten, buljong och kryddor. Koka under lock cirka 15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Blanda yoghurten med vitlök och smaka av med salt och peppar samt en nypa socker. Servera soppan rykande het och överströdd med hackad persilja, vitlöksyoghurten och ett gott bröd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".