Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Torsk med knivmussla, kokt potatis och grädde

Publicerat onsdag 18 mars 2009 kl 09.46
KRAV-Torsk Foto: Mikael Otterström-Hellström

I Meny vecka 12

4 port

240 g KRAV torsk
4 små, skalade potatisar
8 knivmusslor
8 blåmusslor
1 dl grädde
sjökorall
dill och / eller gräslök
1 dl fiskfond 

Koka potatisen i lättsaltat vatten. Salta och baka torsken i ugn 110 grader till kärntemperatur på ca 40 grader. Reducera grädden på låg värme till hälften återstår. Smaka av med salt. Skölj och rensa musslorna. Lägg musslorna i het kastrull och tillsätt fiskfond sätt på lock och koka upp. Sila av musslorna och plocka ut köttet. Servera med lätt stekt sjökorall och / eller dill och gräslök. 

Viktor Angmo, Dala Husby Hotell & Restaurang

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".