Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Ät rätt rädda klimatet .... (Meny v. 12)

Publicerat onsdag 18 mars 2009 kl 09.51
Malin och Viktor Angmo Dala Husby Hotell & Restaurang. Foto Stefan Ubbesen

Den här veckan startar Meny en serie om mat och klimat. Maten vi äter står för en tredjedel av vår klimatpåverkan. Gäster i veckans Meny är TV-meteorologen Pär Holmgren och Johanna björklund, forskare vid Sveriges Lantbruksuniversitet, som gett ut boken ”Mat & Klimat”.

Vi besöker också Dala Husby Restaurang i Dalarna som fått utmärkelsen ”Årets värt en resa”. Malin Söderström bjuder på en matlåda med fisk att ta med till jobbet.

 

Rätt svar förra veckan: Jan Fridegård

Vinnare förra veckan:
Ingrid Sjödin-Lindström, Burträsk
Sven Hedblom, Västerfärnebo
Roland Svensson, Göteborg
Helena Jönsson, Kungsgården

Rätt svar vill vi ha senast onsdagen den 25 mars.          
Adressen är meny@sr.se Skriv tävling i ämnesrutan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".