Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Knapriga filodegsformar

Publicerat torsdag 7 augusti 2003 kl 14.21
...med prästostkräm och kräftstjärtar
I Meny vecka 32 2003
4 st. 10 x10 cm stora filodegsblad/per person smält smör 3 msk creme fraiche 2 msk riven prästost 2 msk hackad dill blandad med lite krondill 2 msk Skåne Akvavit el. dylikt Salt och malen vitpeppar 6 skalade kräftstjärtar per person Tag fram 4 portionsformar, pensla de med smält smör. Pensla även filodegsbladen med smält smör och tryck lätt ner de i formen, varva 4 blad uppe på varandra. Sätt in formarna i ugnen på 200° i ca 5-8 minuter, tills de är knapriga. Tag ut och låt de kallna. Vispa creme-fraichen med elvisp tills den är luftig som vispgrädde. Rör ner prästosten, salt och peppar, hackad dill samt Akvaviten. Lägg en klick av det i varje filokorg och arrangera kräftstjärtarna där på. Dekorera med en dillblomma och njut!!!!!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.