Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Knapriga filodegsformar

Publicerat torsdag 7 augusti 2003 kl 14.21
...med prästostkräm och kräftstjärtar
I Meny vecka 32 2003
4 st. 10 x10 cm stora filodegsblad/per person smält smör 3 msk creme fraiche 2 msk riven prästost 2 msk hackad dill blandad med lite krondill 2 msk Skåne Akvavit el. dylikt Salt och malen vitpeppar 6 skalade kräftstjärtar per person Tag fram 4 portionsformar, pensla de med smält smör. Pensla även filodegsbladen med smält smör och tryck lätt ner de i formen, varva 4 blad uppe på varandra. Sätt in formarna i ugnen på 200° i ca 5-8 minuter, tills de är knapriga. Tag ut och låt de kallna. Vispa creme-fraichen med elvisp tills den är luftig som vispgrädde. Rör ner prästosten, salt och peppar, hackad dill samt Akvaviten. Lägg en klick av det i varje filokorg och arrangera kräftstjärtarna där på. Dekorera med en dillblomma och njut!!!!!
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".