Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Meny fortsätter att bjuda på klimatsmart mat och klimatsmarta mattips (v. 13)

Publicerat onsdag 25 mars 2009 kl 14.47
Gästkock Pär-Anders Bergqvist Foto: Lisa Förare Winbladh

Vi slänger i soporna cirka 100 kg mat per person och år. I veckans Meny får vi lära oss att ta hand om restmaten - bra för miljön och plånboken.
Pär Holmgren, väkänd TV-meterolog och författare till boken ”Mat & Klimat” ger tips och goda råd  och det gör även  Sabine Håkansson som lagar mat på rester och gett ut boken ”Restresan”.


Ny gästkock i Meny Pär-Anders Bergqvist, miljömedveten kock och fiskhandlare. I sitt första gästspel bjuder han på halstrad gravad sik med varm mandelpotatissallad och senapsvinägrett med pepparrot.

Rätt svar förra veckan: Sun Axelsson  

Vinnare:
Petra Taraldsson,
Ingrid Bonde, Kalmar
Inger Wijding, Marbella, Spanien
Clary Isaksson, Göteborg

Rätt svar vill vi ha senast onsdagen den 1 april.         
Adressen är meny@sr.se Skriv tävling i ämnesrutan.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".