Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Meny dukar upp det stora färglada påskbordet (v 14)

Publicerat onsdag 1 april 2009 kl 14.16
1 av 2
Påskbuffe Foto Leif R Jansson/Scanpix
Mat och klimat är temat för en ny utställning på svenska ambassaden i Washington i USA. Matkonstnären Björn Ylipää bjuder på grönsaker från balkonglåda på svenska ambassadens takterass i Washington. Foto: SR/Ginna Lindberg
2 av 2
Mat och klimat är temat för en ny utställning på svenska ambassaden i Washington i USA. Matkonstnären Björn Ylipää bjuder på grönsaker från balkonglåda på svenska ambassadens takterass i Washington. Foto: SR/Ginna Lindberg

Karin Fransson bjuder på klassisk påskmat i modern tappning - ägg, lamm och lax.

Serien ”Klimatsmart med Meny” fortsätter. Stefan Edman, välkänd biolog, debattör och författare till boken ”Mat-Smart” medverkar och vi får också en rapport från vår korrespondent i Washington som besökt invigningen av Living Green på den svenska ambassaden.

Karsten Thurfjell botaniserar bland månadens vinnyheter och konstaterar att man även kan välja klimatsmarta drycker.

Rätt svar förra veckan: Per Anders Fogelström  


Rätt svar vill vi ha senast onsdagen den 8 april.          
Adressen är meny@sr.se Skriv tävling i ämnesrutan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".