Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

'Tagliata' på älgfilé

Publicerat torsdag 14 augusti 2003 kl 09.31
- med syltad svamp, lingon, parmesan- och olivsås
I Meny vecka 33 2003
4 personer 500 g älgkalvsfilé Värm ugnen till 110º. Bryn älgfilén, krydda med salt och vitpeppar. Efterstek i ugnen till 57º i tjockaste delen. Låt vila i smörpapper. Till salladen kan köttet serveras varmt eller kallt. Parmesan- och olivsås 1 äggula 2 vitlöksklyftor, pressade 3-4 sardeller med kapris 1 tsk fransk senap 3-4 stora oliver 100g parmesanost, riven färsk 1 dl pinjenötter ¾ - 1 dl vatten ½ dl balsamvinäger 1 dl olivolja 2 ½ dl rapsolja salt nymalen vitpeppar en nypa socker Lägg äggula, vitlök, sardeller, senap, oliver, parmesanost, pinjenötter, och hälften av vattnet i en mixer. Mixa allt till en slät röra. Tillsätt oljan i en fin stråle, inte allt på en gång, för då kan det lätt skära sig. Smaka av med salt, vitpeppar och en nypa socker. Sallad 100 g ruccolasallad ca 50 g salladsskott 100 g svamp, syltad 40 g parmesanost, hyvlad 1 dl lingon, frusna ev. bladpersilja eller annan ört Skölj och ansa sallad och skott. Lägg upp lite sallad på varje tallrik och rippla över såsen. Skär upp älgfilén, varm eller kall, i tunna skivor och lägg på salladen. Lägg den syltade svampen på salladen, parmesan- och olivsås, hyvlad parmesan och lingon. Garnera med till exempel lite mer bladpersilja.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".