Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

'Tagliata' på älgfilé

Publicerat torsdag 14 augusti 2003 kl 09.31
- med syltad svamp, lingon, parmesan- och olivsås
I Meny vecka 33 2003
4 personer 500 g älgkalvsfilé Värm ugnen till 110º. Bryn älgfilén, krydda med salt och vitpeppar. Efterstek i ugnen till 57º i tjockaste delen. Låt vila i smörpapper. Till salladen kan köttet serveras varmt eller kallt. Parmesan- och olivsås 1 äggula 2 vitlöksklyftor, pressade 3-4 sardeller med kapris 1 tsk fransk senap 3-4 stora oliver 100g parmesanost, riven färsk 1 dl pinjenötter ¾ - 1 dl vatten ½ dl balsamvinäger 1 dl olivolja 2 ½ dl rapsolja salt nymalen vitpeppar en nypa socker Lägg äggula, vitlök, sardeller, senap, oliver, parmesanost, pinjenötter, och hälften av vattnet i en mixer. Mixa allt till en slät röra. Tillsätt oljan i en fin stråle, inte allt på en gång, för då kan det lätt skära sig. Smaka av med salt, vitpeppar och en nypa socker. Sallad 100 g ruccolasallad ca 50 g salladsskott 100 g svamp, syltad 40 g parmesanost, hyvlad 1 dl lingon, frusna ev. bladpersilja eller annan ört Skölj och ansa sallad och skott. Lägg upp lite sallad på varje tallrik och rippla över såsen. Skär upp älgfilén, varm eller kall, i tunna skivor och lägg på salladen. Lägg den syltade svampen på salladen, parmesan- och olivsås, hyvlad parmesan och lingon. Garnera med till exempel lite mer bladpersilja.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.