Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Söpäror med bitå

Publicerat torsdag 14 augusti 2003 kl 09.33
I Meny vecka 33 2003
4 personer 2 lättrimmade fläsklägg, knäckta 6 potatisar, normalstora 3 morötter ½ kålrot 3 palsternackor 2 persiljerötter en bit selleri 3 lagerblad 10 vitpepparkorn ett knippe koriander, finskuren salt nymalen vitpeppar Skala och dela potatisarna i fyra delar. Skala och ansa alla grönsakerna och skär ned dem i 2 cm stora kuber. Koka upp ordentligt med vatten i en gryta och lägg i fläskläggarna, koka upp och skumma av ordenligt. Tillsätt lagerblad, salt och vitpepparkorn och låt läggarna koka i 1 1/2 timme. Tag upp dem och låt dem svalna. Tag loss köttet från läggarna, skär det i mindre bitar. Koka upp buljongen till god smak. Tillsätt grönsakerna och koka i ca 15-20 min. Lägg i köttet mot slutet. Tillsätt sist koriander. Servera med en god senap och småost. Ur: En matresa i Dalarna Kalle Moraeus och Richard Nilsson
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".