Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Örthonung

Publicerat torsdag 2 april 2009 kl 10.11

I Meny vecka 14 2009

1 burk flytande Akaciahonung (den är bäst och har faktiskt mindre GI). 1½ - 2 dl hackade örter som basilika, citrontimjan, lite dragon, gärna några blad citronverbena eller citronmeliss och hemskt gärna någon msk hackad bronsfänkål eller körvel 1 limefrukt eller 1 citron (bara det fint rivna skalet). Sätt honungen svalt innan du ska mixa. Häll upp honungen tillsammans med örterna i en mixer. Kör så länge tills honungen är alldeles grön, det tar ca 3-5 minuter. Häll tillbaka i honungsburken och förslut genast. Förvara honungen i kylskåpet, då håller den sig grön och fräsch länge och man undviker att den börjar jäsa.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".