Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Potatistortilla med fetaost

Publicerat torsdag 2 april 2009 kl 10.17

I Meny vecka 14 2009

6 kokta potatisar (kokta med skalet på)
3 salladslökar med den gröna blasten
60 g tärnad eller smulad fetaost
2 vitlöksklyftor
6 ägg
1 dl gräddmjölk
½-1 tsk salt
nymalen svartpeppar
smör och olivolja blandad

Skala den kokta potatisen och riv den på den grova sidan av rivjärnet. Skär löken i fina sneda skivor. Vispa ihop ägg och gräddmjölk. Sätt ugnen på 200°. Rör ner potatisen och fetaosten samt riven vitlök, lökskivor, salt och peppar. Hetta upp smör och olivolja i en rymlig panna och häll ner potatissmeten. Sänk värmen och stek tortillan tills den börjar få lite färg på undersidan. Ta en stekspade och kolla, lossa ev. lite och skaka till, så att tortillan inte sitter fast. Sätt in tortillan i ugnen en stund, bara så den stelnar. Ta ut ur ugnen och vänd tortillan med hjälp av ett grytlock. Sätt tillbaka på spisen och ge den lite färg även på den vända sidan. Låt tortillan svalna något och skär sedan upp i tårtbitar, Jag brukar fördela smörstekt rosmarin, salvia eller timjan på den färdiga tortillan. Man kan även göra mindre tortillas, dela då upp smeten och grädda 2 tortillas, de blir då inte så höga och tar inte så lång tid att grädda.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".