Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Påskbordet är dukat i radioköket i Kalmar (Meny v. 15)

Publicerat onsdag 8 april 2009 kl 13.08
1 av 3
Påskbuffe Foto Leif R Jansson/Scanpix
2 av 3
Oeufs Brouillés à la Alexander Foto: Stefan Ubbesen
3 av 3
Gunilla och Alexander Kjellstedt Foto: Stefan Ubbesen

Karin Fransson bjuder på påskgodis och ”sista-minuten-tips” inför den stora mathelgen.




 

Vi besöker en pralinfabrik i Frankrike där man bland mycket annat gott tillverkar påskkaniner i choklad.

I Finland firar man påsk med memma på bordet - den klassiska finska påskrätten. Det rapporterar vår Nordenkorrespondent Christer Fridén.


Vi får också en rapport från de djupa skogarna mellan Hedemora och Falun i Dalarna där vår reporter Stefan Ubbesen träffar Gunilla Kjellstedt som föder upp rashöns.  
 

Sonen Alexander, 12 år, bjuder Menys lyssnare på äggröra till påsk.

Matfrågan - Rätt svar förra veckan:
Lars Gustafsson och Agneta Blomqvist 

Rätt svar vill vi ha senast onsdagen den 15 april.          
Adressen är meny@sr.se Skriv tävling i ämnesrutan

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".