Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Rabarberkaka

Publicerat onsdag 8 april 2009 kl 16.25

I Meny vecka 15 2009

2 stora ägg
2 dl strösocker
1½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
200 g lösfrusen eller färsk rabarber i bitar ca 5 dl
125-150 g kallt smör

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i äggsmeten.
Bred ut smeten i en bakform och fördela rabarbern över. Hyvla det kalla smöret och täck kakan med det, mest runt kanten. Grädda på 175° i ca 30 minuter för en form på 28 cm.
Ät kakan ljummen eller rumstempererad och överströdd med flor- eller pärlsocker.
Vaniljglass eller vispgrädde passar bra till denna kaka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".