Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Pralinsemifreddo

Publicerat onsdag 8 april 2009 kl 16.27

I Meny vecka 15 2009

40 g socker
2 äggulor
50 g nougat
50 g mörk choklad
3 cl crème de kakao likör
1 msk mörk rom
180 g vispad grädde (ej för hårt)

Koka ihop socker och 65 ml vatten till en sockerlag.
Vispa upp äggulorna och tillsätt sirapen lite långsamt tills det liknar en maräng. Vispa marängen sedan tills den kallnad.
Smält nougat och mörk choklad över vattenbad, tillsätt detta ljummet i äggmassan. Aromatisera med likör. Vispa ner 1/3 del av den vispade grädden och vänd sedan ner resten med varsam hand. Häll upp i formar och frys.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".