Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Choklad- och nötgelé

Publicerat torsdag 9 april 2009 kl 08.31

I Meny vecka 15 2009

100 g mjölkchoklad (hackad)
1 msk hasselnötsmassa
100 g vispgrädde
1½ blad gelatin

Lägg gelatinblad i kallt vatten i minst 10 minuter.
Koka upp vispgrädden och häll över den hackade chokladen, rör om och klicka ner hasselnötsmassan. Rör ihop till en slät massa. Lyft upp gelatinet och smält på svag värme, rör ner i den heta chokladmassan. äll upp smeten i en låg rektangulär form, täck med plast och ställ kallt. Skär den sedan i form efter önskemål 3-kanter eller 4-kanter eller rundlar.
Använd en varm kniv till det, dvs. doppad i hett vatten.
Obs! Pröva en gång att göra gelén med enbart vit choklad, det blir mycket gott, tillsätt då gärna lite rivet limeskal och ev. en skvätt vit rom eller koncentrerad flädersaft!!


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".