Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Klassisk Surströmmingsklämma

Publicerat torsdag 21 augusti 2003 kl 10.41
Meny vecka 34/03
hårt eller mjukt tunnbröd. smör kokt potatis surströmming finhackad lök (röd, gul eller purjo) personliga alternativ: gräddfil, crème fraiche, tomat, dill, lingon, o.s.v Smöra tunnbrödet. Skiva potatisen tunt och lägg på brödet. (Det kommer att rinna smält smör på fingrarna. Inga problem! Det blir den totala njutningen när du slickar av fingrarna). Skär små bitar av den filéade surströmmingen och sprid ut i den mängd som din smak kräver. (Ät ev. rom direkt med potatis och lök!). Toppa med lök. Därefter bygger du de sista delarna helt efter egen ide och egna smaker. Ge estetiken lite tid och omsorg! Om du valt mjukt tunnbröd minskas alla delar så att brödet kan rullas runt och innesluta allt det goda.

Mer om …

Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.