Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Skummande sparrissoppa

Publicerat torsdag 23 april 2009 kl 10.34

I Meny vecka 17 2009

4 port

1 schalottenlök, skalad och hackad
1 msk smör
1 knippe grön sparris i bitar
1 dl djupfrysta ärter
½ tärning kycklingbuljong
4 dl vatten
2 dl torrt vin
2 dl grädde
3 krm salt
1 krm vitpeppar, malen
4 dillkvistar

Fräs schalottenlöken i smör i en gryta. Tillsätt sparrisen och gröna ärter, kycklingbuljong, vatten, vin och koka upp. Koka i 10-15 minuter tills sparrisen är mjuk. Kör soppan slät i en mixer. Tillsätt grädden och koka upp. Salta och peppra. Skumma upp soppan med mixerstav precis innan du häller upp den i skålar. Dekorera med dillkvistar.

Christin Möller

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".