Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Karljohanplättar

Publicerat onsdag 27 augusti 2003 kl 16.09
I Meny vecka 35 2003
Frasiga plättar som passar till grillat kött eller som en vegetarisk rätt tillsammans med en grönsallad. 4 port 150 g karljohanssvamp 2 stora potatisar 1 finhackad vitlöksklyfta 1 ägg ½ dl grovhackad persilja 50 g chèvre (getost) 2 krm vitpeppar smör eller olja till stekningen Putsa och borsta svampen väl och skär den i mindre bitar eller skivor. Skala potatisen och riv den grovt på rivjärn. Rör ihop svamp, potatis och vitlök med ägget. Tillsätt persiljan och smula ner getosten. Blanda allt väl. Salta och peppra. Stek små tunna plättar i smör eller olja, cirka 2 minuter på varje sida i medelvarm panna. Lägg plättarna på en plåt efter hand som de är färdiga och värm dem i 225 grader ca 5 minuter strax innan de ska serveras.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.