Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Fru Svenssons gurka

Publicerat torsdag 4 september 2003 kl 10.58
Hej Här kommer ett enkelt gurkrecept. Jag har fått det av min mamma. Hon fick det i sin tur av fru Svensson, en husfru till henne i början på 40-talet.
30 stycken små fasta gurkor. 4 flaskor wichyvatten (0,33 l) 2 grader ättiksyra (fyrkantiga flaskan) 3 kaffekoppar socker 1 liten kaffekopp salt 1 matsked gula senapsfrön dillkronor Skiva gurkorna. Varva ner dem i burkar med dillkronor. Blanda vichyvatten, ättika, socker och salt. Häll det över gurkorna. Fördela senapskornen i burkarna. Slut till och låt stå svalt några veckor. Kurt Karlsson, Alingsås
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".