Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Kryddig Plommonkonfituer

Publicerat torsdag 4 september 2003 kl 15.10

Karin Franssons recept vecka 36

1200 g mogna plommon (rödskaliga)
800 g socker
200 g rårörsocker
150 g valnötter (el. pecannötter)
1-2 kanelstång
3 finkrossade kryddpeppar
4 cl brun rom eller whisky
pektin efter anvisningarna
Tvätta plommonen, kärna ur dem och skär dem i klyftor. Strö sockret och rårörsockret samt kryddpepparn över plommonen och låt dem stå över natten. Dagen därpå lägger man fruktblandningen i en gryta, bryter ner kanelstängerna och de grovhackade valnötterna. Koka upp och låt konfitueren småputtra under omrörning i ca 5-10 minuter. Tillsätt pektinet efter anvisningarna. Koka 2 min. till, dra av och tillsätt romen eller whiskyn. Häll upp i väl rengjorda glas och förslut genast. Lite konservering skadar inte, typ Atamon el. dylikt. Låt konfitueren mogna i minst 2 veckor innan ni börjar smaka på den.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.