Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Kryddgurkor

Publicerat torsdag 4 september 2003 kl 15.14

Karin Franssons recept vecka 36

3 kg små fasta västeråsgurkor
750 g schalottenlök (skivad)
2 spanska pepparfrukter (urkärnade och strimlade)
9 msk gula senapsfrö
3 msk vita pepparkorn
18 dillblommor
7½ dl vitvinsvinäger
1½ liter vatten
6 msk salt
350 g socker
Borsta gurkorna under rinnande vatten. Lägg gurkorna i en skål och häll över kallt vatten, låt dem stå till nästa dag. Häll av vattnet och låt gurkorna rinna av ordentligt. Varva gurkorna, dillblommorna, schalottenlöken, chilipeppar, vitpeppar och senapsfrö i konserveringsglas. Koka upp vatten, vinägern, salt och socker, koka tills sockret och saltet har lösts upp. Häll lagen het över gurkorna och förslut genast. Ställ svalt i ca 2 veckor. Har ni svarta vinbärsblad eller körsbärsblad, så varva gärna med några.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.