Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Äppelcrumble

Publicerat torsdag 4 september 2003 kl 15.16
Karin Franssons recept vecka 36
1 kg syrliga äpplen 2 –3 msk calvados eller konjak 2 msk citronsaft 150 g råsocker (gärna ljus muscovadosocker) 1 tsk malen kanel ½ tsk malen kardemumma 200 g vetemjöl 150 g kallt smör Skala äpplena och skär dem i lite grövre tärningar. Blanda dem med citronsaft, calvados, kanel, kardemumma och 2-3 msk av sockret. Låt stå och marinera i ca 30 minuter. Häll upp resterande socker och vetemjölet i matberedaren. Kör igång maskinen och mata ner det kalla smöret i små bitar. Kör tills det blivit ärtstora smulor, stanna då maskinen. Skeda upp äppelblandningen i ugnsfasta portionsformar, fördela smulorna över. Grädda formarna på 200° i ca 30-35 minuter. Servera crumblen ljummen eller kall med vaniljglass eller vaniljsås
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.