Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner i Kronåsens industriområde med kraftig rökutveckling som följd.
(Publicerat idag kl 15.48)
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Gräddstekt horngädda

Publicerat onsdag 27 maj 2009 kl 15.38

4 port

ca 1 kg horngädda
citronsaft
1 äggvita
2 msk mjöl
2 msk skorpmjöl
½ msk salt
50 g margarin eller smör
1 liten finhackad, gul lök
2-3 dl grädde

Rensa och skölj fisken. Gjut över lite citronsaft. Pensla med lätt uppvispad äggvita och vänd fisken i en blandning av salt, mjöl och skorpmjöl. Smörj en stekpanna eller eldfast form och lägg dit fisken, strö finhackad lök över. Lägg resten av matfettet i klickar. Stek gäddan i ugnen 10-15 minuter. Ös med fettet så fort den fått färg. Späd med grädde och ös med gräddskyn. Garnera med citron. Äts varm som huvudrätt eller kall på smörgåsbordet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".