Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Horngädda á la Oscar

Publicerat onsdag 27 maj 2009 kl 15.39

4 port

ca 600 g filé av horngädda
1 tsk salt
½ msk ättiksprit
2 msk smör eller margarin
1 gul lök
2 msk vetemjöl
ca 3 dl vatten
5 kryddpepparkorn
1 lagerblad

Gnid fiskfiléerna med en blandning av salt och ättiksprit. Skär dem i bitar. Smält matfett och lägg i fiskbitarna. Bryn dem väl. Skala löken och skär den i skivor och bryn dem tillsammans med fisken. Strö över vetemjöl och späd med vatten. Lägg i kryddpepparkorn och lagerblad. Låt fisken sakta sjuda ca 10 minuter. Servera med kokt potatis och grönsaker.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".