Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Asiatiska crêpes med krabba

Publicerat torsdag 28 maj 2009 kl 09.31

I Meny vecka 22 2009

Fyllning:
3 salladslökar
1 tsk smör
salt och peppar
ca 100 gr vitt krabbkött
1 msk hackad koriander, kan uteslutas om du inte gillar koriander
1dl hackad sweet basilika
 

Crêpessmet:
2 stora ägg
2 dl vatten
½-1 dl rapsolja
½ dl majsmjöl
½ dl vetemjöl
2 krm salt
2 krm socker
1 tsk färsk riven ingefära
1 tsk asiatisk grön currypasta
 

Börja med crêpessmeten. Vispa samman ägg, vatten och olja i en skål. Rör ner majsmjöl och vetemjöl, salt, socker, ingefära och currypasta, rör till en slät smet. Täck skålen med plastfolie och låt smeten svälla i ca 15-20 minuter. Hetta upp en stekpanna med lite smör och stek stora tunna crêpes av smeten. Lägg dem på ett smörpapper och låt svalna.
Gör fyllningen. Skär salladslöken i tunna skivor, lägg den i en panna tillsammans med lite smör. Fräs tills de mjuknat, salta och peppra. Stansa ut små crêpes med ett runt mått, ca 10 cm i diameter. Lägg på en klick av lökfräset på halva crêpen, strö över basilika och eventuellt koriander och lite av krabban överst, vik ihop. De små fyllda paketen är goda varma eller rumstempererade som tillbehör till soppan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".