Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Vitlökspannacotta med getost och nötter

Publicerat torsdag 28 maj 2009 kl 09.44

I Meny vecka 22 2009

4-6 portioner, beroende på hur stora glas du använder 

1½ blad gelatin
3 dl vispgrädde
2  rivna vitlöksklyftor
1 dl matlagningsyoghurt
80 g getost eller fetaost, rumsvarm
½ tsk honung
salt och nymalen vitpeppar

Lägg gelatinbladen i blöt i en kopp med kallt vatten. Koka upp grädden i en liten kastrull, tillsätt vitlök och rosmarin, låt småkoka 3 minuter. Tag av kastrullen från plattan och rör ner yoghurt, getost och honung. Vispa tills blandningen blir helt slät. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem. Smaka av med salt och peppar. Sila smeten, häll upp i portionsformar och ställ i kylen i minst 2 timmar före serveringen.
Tips: Strö lite smulad getost och rostade mandlar över krämen före serveringen. Vill man ha en ännu tydligare smak av vitlök, så kan man smaksätta med lite nyriven vitlök efter kokningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".